Business Internaţional

Prima ţară din Europa care legalizează cultivarea şi consumul de cannabis

Prima ţară din Europa care legalizează cultivarea şi...

Autor: Bogdan Ciucă

24.10.2021, 08:06 1398

Luxemburgul va deveni prima ţară din Europa care va legaliza cultivarea şi consumul de cannabis, anunţă CNN, care citează un comunicat al autorităţilor din ducat.

Conform noii legislaţii, cei cu vârsta de peste 18 ani din Luxemburg vor avea voie să consume cannabis şi să cultive până la patru plante în gospodărie.

Potrivit autorităţilor, decizia de a legaliza consumul şi cultivarea va reduce drastic amenzile actuale pentru posesia acestui drog, care vor fi cuprinse între 29 şi 581 de euro pentru posesia a trei grame sau mai puţin, faţă de amenzile actuale de 291 şi 2.910 euro. Cu toate acestea, consumul de cannabis în public va rămâne ilegal, transmite sursa citată.

Comercializarea seminţelor ar fi, de asemenea, permisă în conformitate cu noua legislaţie, fără nicio limită privind cantitatea sau nivelurile de tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a cannabisului.

Schimbarea de politică reprezintă o încercare a guvernului de a lua măsuri drastice împotriva infracţiunilor legate de droguri şi a comerţului cu droguri pe piaţa neagră. Miniştrii vor putea acum să reglementeze piaţa de cannabis, în prezent ilegală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO