Business Internaţional

Primăria unui oraş superb din Italia scoate la vânzare casele din oraş cu doar un dolar. Acum oricine se poate muta în „Oraşul splendorii”

Autor: Ioana Matei

10.02.2019, 10:15 1014

Sambuca este un frumos oraş de deal, care oferă o privelişte minunată asupra Mediteranei şi plajelor de acolo.
Casele sunt promovate de autorităţile locale de acolo cu un preţ de vânzare de 1 dolar, în încercarea de a revitaliza o comunitate care a suferit de depopulare în ultimii ani, pe măsură ce rezidenţii au plecat înspre oraşe mai mari. Potrivit CNN, autorităţile din Sambuca şi-au propus să reducă birocraţia astfel încât oricine este interesat de acest loc să se poată muta imediat.

„Spre deosebire de alte oraşe care au făcut acest lucru pentru propagandă, această primărie deţine toate casele puse la vânzare cu 1 dolar”, spune Giuseppe Cacioppo, viceprimarul oraşului şi consilier turistic.Există însă şi câteva condiţii: noii proprietari trebuie să plătească un depozit de securitate de aproximativ 5.000 dolari. Trebuie să fie dispuşi să renoveze locuinţa respectiv pe parcursul a trei ani, la un cost care porneşte de la 15.000 de dolari.
Odată ce renovarea s-a încheiat, îşi vor primi banii înapoi. Cacioppo spune că cei care cumpără locuinţele nu vor fi dezamăgiţi deoarece Sambuca este cunoscut drept Oraşul Splendorii. „Ne aflăm într-o rezervaţie naturală, încărcată cu istorie. Plaje superbe, păduri şi munţi ne înconjoară. Oraşul este silenţios şi paşnic, o oază idilică pentru relaxare”, spune el într-un interviu acordat Daily Mail.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO