Business Internaţional

Primarul interimar al Chişinăului: Rezultatul referendumului era previzibil

Primarul interimar al Chişinăului: Rezultatul...

Autor: Marian Avram, Mediafax

20.11.2017, 13:14 78

”Astăzi intrăm într-o nouă etapă. Referendumul a trecut. Eu nu vreau să-l comentez din punct de vedere politic, pentru că rezultatul era mai mult sau mai puţin previzibil. E bine că s-a încheiat acest exerciţiu şi sper că pasiunile politice se vor calma şi se vor domoli. Consiliul Municipal din Chişinău să revină la muncă”, a afirmat primarul interimar al capitalei Republicii Moldova.

Aceasta a adăugat că va solicita convocarea Consiliului Municipal Chişinău pentru această săptămână.

”Chişinăuienii îşi doresc de la municipalitate ca ea să funcţioneze, de aceea sper că vom găsi o modalitate de conlucrare eficientă”, a adăugat Silvia Radu.

Referendumul pentru revocarea din funcţie a lui Dorin Chirtoacă nu este valid deoarece la plebiscit au participat doar 17,54% dintre alegătorii incluşi în listele electorale, jumătate din cât era necesar pentru validarea referendumului. Dintre aceştia, 87,12% au votat pentru demiterea lui Chirtoacă, iar 12,88% împotrivă.

Mai mulţi politicieni ai opoziţiei au criticat efectele referendumului, susţinând că Partidul Democrat din Republica Moldova a preluat conducerea Primăriei din Chişinău fără să câştige alegeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO