Business Internaţional

Primele poze cu eroii de la centrala nucleară de la Fukushima. Doi lucrători au fost spitalizaţi - GALERIE FOTO

 Primele poze cu eroii de la centrala nucleară de la Fukushima

Foto: Business Insider

Autor: Traian Terzianm

24.03.2011, 09:34 85

În interiorul centralei nucleare de la Fukushima un grup mic deoameni lucrează zi şi noapte pentru a împiedica o catastrofănucleară, informează BusinessInsider.com.

În total sunt 200 de ingineri, oameni de ştiinţă şi voluntaricare lucrează în schimburi de câte 50. Ei încearcă să monitorizezeexploziile şi să repare defecţiunile care apar la centrală. Aceştimuncitori eroici sunt expuşi la radiaţii foarte puternice şi riscăsă moară oricând.

Centrala nucleară Fukushima Daiichi are şapte bazine dedicateţevilor de combustibil radioactiv. Şase dintre ele sunt situatedeasupra reactoarelor - unde au avut loc incendiile - iar într-oclădire separată se află şi cel de-al şaptelea bazin care a fostafectat de tsunami.

Fiecare clădire a reactoarelor conţine 3.450 de sisteme de ţevicu combustibil radioactiv şi cel de-al şaptelea bazin deţine 6.291de astfel de sisteme. Fiecare sistem are 63 de ţevi ceea ceînseamnă că centrala nucleară Fukushima Daiichi conţine peste600.000 de astfel de ţevi cu combustibil radioactiv care ar puteafi eliminat în atmosferă.

Trei angajaţi ai centralei Fukushima care lucrau la reactorul 3au fost iradiaţi, a anunţat joi Agenţia japoneză pentru siguranţănucleară, informează Mediafax citând AFP.

Doi dintre ei au fost spitalizaţi, a precizat agenţia. Aceştidoi anganjaţi au fost "expuşi unui nivel de radiaţii cuprins între170 şi 180 de milisievert", a declarat Hidekuki Nishiyama, purtătorde cuvânt al agenţiei.

Angajaţii lucrau într-o clădire care adăposteşte turbina, o zonădistinctă de clădirea reactorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO