Business Internaţional

Primul caz de infectare cu COVID-19 şi gripă în acelaşi timp a fost descoperit în Israel

Primul caz de infectare cu COVID-19 şi gripă în...

Autor: Mihaela Ionita

01.01.2022, 22:47 82

Primul caz cunoscut în lume al unei persoane infectate cu COVID-19 şi cu virusul gripal în acelaşi timp a fost înregistrat în Israel. Este vorba despre o femeie care născuse recent.

Dubla infecţie, supranumită „flurona", a fost descoperită la o femeie care abia născuse la Centrul Medical Rabin din Petach Tikva, potrivit NewsWeek.

Profesorul Arnon Vizhnitser, directorul departamentului de ginecologie al spitalului, a declarat că femeia a fost testată pozitiv pentru ambele virusuri imediat ce a ajuns la centrul medical şi că medicii au făcut o dublă verificare pentru a confirma cazul.

Vizhnitser a adăugat că femeia nu fusese vaccinată împotriva niciunuia dintre cele două virusuri, dar că nu avea simptome deosebit de puternice.

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.

Ministerul israelian al Sănătăţii studiază acest caz pentru a vedea dacă ar putea provoca boli mai grave.

Cazurile de COVID-19 în Israel sunt în prezent în creştere, cu aproximativ 2.308 cazuri noi raportate pe zi. Peste 16 milioane de doze de vaccin au fost administrate în ţară de când a început noul val al pandemiei, ceea ce înseamnă că aproximativ 92,3% din populaţia Israelului, de peste 9,2 milioane de locuitori, a primit două doze.

În pofida ratei ridicate de vaccinare, datele arată că Israelul se află pe locul patru în Asia şi Orientul Mijlociu în ceea ce priveşte numărul total de cazuri de COVID-19 raportat la populaţia ţării, fiind urmat doar de Bahrain, Maldive şi Georgia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO