Business Internaţional

Primul stat care anulează cursurile pentru semestrul din toamnă şi se pregăteşte să extindă măsurile de izolare cu încă trei luni

Primul stat care anulează cursurile pentru semestrul din...

Autor: Marinela Sarbu

16.05.2020, 10:02 52331

Sistemul universitar de stat din California, cel mai mare din Statele Unite, a anulat marţi cursurile pentru semestrul de toamnă din cauza coronavirusului, în timp ce districtul Los Angeles a anunţat că ordinul de izolare la domiciliu este posibil să fie prelungit cu trei luni, potrivit Reuters.

Anunţurile de pe coasta de vest au venit după ce expertul principal în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci, a declarat în timpul audierii de marţi din Congres că ridicarea mssivă a restricţiilor ar putea duce la apariţia de noi focare ale bolii, care a ucis aproape 81.000 de americani şi a devastat economia.

Rectorul Universităţii de Stat din California a declarat că orele din cele 23 de campusuri ale instituţiei vor fi anulate pentru semestrul care începe în septembrie, predarea fiind mutată online.

„Universitatea noastră, când este deschisă fără restricţii şi plină de persoane, aşa cum era norma tradiţională din trecut, este un loc în care peste 500.000 de oameni se reunesc zilnic într-o peoximitate strânsă şi vibrantă”, a spus rectorul Timothy White într-o declaraţie.

„Această abordare, din păcate, nu este acum în cărţi”, a adăugat acesta.

Directorul agenţiei de sănătate publică a districtului Los Angeles, Barbara Ferrer, a adăugat previziunea sa sumbră, spunând că regulile de izolare la domiciliu pentru 10 milioane de locuitori, inclusiv oraşul Los Angeles, vor rămâne, probabil, în vigoare, până la vară.

„În timp ce măsurile de <acasă în siguranţă> vor rămâne în vigoare în următoarele câteva luni, restricţiile vor fi reduse treptat”, a spus aceasta.

Boala respiratorie COVID-19 cauzată de noul virus a infectat deja peste 1,3 milioane de americani şi a ucis cel puţin 80.976, potrivit unui raport al Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO