Business Internaţional

Primul vas american de croazieră va ajunge în Cuba după 50 de ani de restricţii

Primul vas american de croazieră va ajunge în Cuba...

Autor: Roxana Maciuca

02.05.2016, 13:40 95

Cuba şi SUA şi-au reluat relaţiile diplomatice anul trecut, dar cu toate acestea unele restricţii de transport şi comerţ impuse din timpul Războiului Rece rămân în vigoare.

Călătorii maritime între cele două state au fost autorizate după ce Cuba a ridicat o interdicţie privind părăsirea sau intrarea cetăţenilor cubanezi pe cale maritimă.

Compania americană care operează vasul, Carnival, a declarat că a primit permisiunea din partea ambelor state pentru a efectua curse maritime pe ruta Florida-Cuba.

Potrivit unei legi cubaneze, cetăţenii cubanezi putea intra sau părăsi ţara doar pe cale aeriană, dar interdicţia a fost ridicată de autorităţile cubanze în urmă cu o săptămână, după mai multe proteste.

Înainte de Revoluţia Cubaneză prin care Fidel Castro a ajuns la putere în 1959, cursele maritime erau o modalitate obişnuită de transport pentru a ajunge din Florida în Cuba. Dar din decembrie 2014 când Barack Obama şi Raul Castro au anunţat că au căzut de acord asupra reluării relaţiilor diplomatice, turismul în Cuba a atins cifre-record.

Vasul de croazieră Adonia va efectua curse săptămânale pe ruta Miami-Cuba, a anunţat compania Carnival.

Ultima cursă de acest tip care a ajuns în Cuba dintr-un port american a avut loc în 1978, potrivit Associated Press.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO