Business Internaţional

Principalele trei partide din Grecia, convocate duminică pentru a discuta despre formarea Guvernului

Autor: Mediafax

12.05.2012, 16:37 259

Cele trei partide clasate pe primele locuri la alegerile legislative de la 6 mai din Grecia au fost convocate duminică pentru a discuta despre formarea unui Guvern, a declarat sâmbătă preşedinţia republicii, transmite AFP.

"Preşedintele îi va invita pe preşedinţii partidelor pentru a încerca să formeze un Guvern care să beneficieze de sprijinul Camerei, aşa cum este componenţa sa după alegerile generale de la 6 mai", a indicat Cabinetul prezidenţial.

Liderii partidelor conservator, socialist şi al stângii radicale se vor întâlni la ora 9.00 GMT (12.00, ora României) cu preşedintele Carolos Papoulias, care va discuta apoi cu liderii formaţiunilor mai mici, inclusiv al partidului neonazist Zori Aurii, a precizat Cabinetul.

Dacă partidele nu reuşesc să ajungă la un acord până joi, noi alegeri legislative trebuie organizate în iunie.

Creditorii internaţionali ai Greciei - Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional - au avertizat că nici un nou împrumut nu îi va mai fi acordat dacă reformele structurale considerate esenţiale pentru refacerea economiei ţării nu sunt aplicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO