Business Internaţional

Principalul expert epidemiologic al Casei Albe avertizează: Lansarea prematură pe piaţă a unui vaccin anticoronavirus ar putea compromite testarea celorlalte tratamente

Principalul expert epidemiologic al Casei Albe...

Autor: Eduard Ivanovici

25.08.2020, 14:32 133

Principalul expert epidemiologic al Statelor Unite crede că distribuirea unui vaccin înainte de a i se dovedi eficacitatea ar putea compromite testarea altor tratamente de combatere a coronavirusului, scrie CNBC.

Oamenii de ştiinţă şi experţii din domeniul sănătăţii şi-au exprimat grijile cu privire la decizia preşedintelui Donald Trump de a presa Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA să dezvolte un vaccin înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, fapt ce i-ar creşte semnificativ şansele pentru un an doilea mandat la Casa Albă.

„Lansarea prematură a unui vaccin anticoronavirus ar face imposibilă testarea altor tratamente”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase şi epidemiologul-şef al Casei Albe.

Testele clinice efectuate de companiile farmaceutice Moderna, Pfizer şi AstraZeneca, care implică zeci de mii de voluntari, au început oficial în ultimele săptămâni. Gigantul Johnson & Johnson a declarat în urmă cu o săptămână că speră să includă 60.000 de voluntari în faza a treia a testelor.

„Este extrem de important să dovedim că un vaccin este sigur şi eficient şi sper ca procesul să nu fie perturbat de nimeni”, a adăugat Fauci.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford se află deja în faza a treia a testelor clinice. Comisia Europeană a ajuns deja la un acord cu compania farmaceutică pentru a achiziţiona vaccinul şi pentru a dona anumite cantităţi ţărilor cu venituri mici şi medii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO