Business Internaţional

Prinţul Alwaleed bin Talal, arestat în Arabia Saudită, a pierdut peste un miliard de dolari în 48 de ore

Prinţul Alwaleed bin Talal, arestat în Arabia Saudită,...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

07.11.2017, 11:31 538

Averea netă a prinţului Alwaleed a scăzut la 17,8 miliarde de dolari, după ce valoarea de piaţă a Kingdom Holding, firma de investiţii din Arabia Saudită pe care o fondat-o, a scăzut cu 1,3 miliarde de dolari.

Acţiunile Kingdom Holding Co au înregistrat la finalul şedinţei de tranzacţionare de luni cel mai scăzut nivel din decembrie 2011.

Alwaleed se numără printre oficialii saudiţi care au fost arestaţi sâmbătă noapte, după ce prinţul moştenitor Mohammad bin Salman a stabilit înfiinţarea unui comitet anticorupţie, care a decis arestarea unor prinţi saudiţi şi oameni de afaceri.

Acţiunile Kingdom Holding au scăzut, duminică, cu 9,9%, iar acţiunile National Industrialization Co (Tasnee), unde Kingdom deţine o participaţie de 6,2%, au scăzut cu 1,3%. Mai mult, acţiunile Banque Saudi Fransi, în care Kingdom a cumpărat în septembrie o participaţie de 16,2% au înregistrat un declin de 2,8%, duminică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO