Business Internaţional

Problema migranţilor se adânceşte: Germania prelungeşte din nou controalele de la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia

Problema migranţilor se adânceşte: Germania...

Autor: Andreea Tobias

04.12.2023, 14:51 57

Germania va prelungi până la 15 decembrie controalele la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia pentru a stăvili valul de migraţie şi a combate traficul de persoane, a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Berlinul va notifica Comisia Europeană cu privire la această extindere, a declarat purtătorul de cuvânt citat de Reuters.

Ministerul consideră că măsurile poliţieneşti staţionare de la frontiera poloneză ar trebui să continue, în condiţiile în care au dus la prevenirea a aproximativ 1.100 de intrări neautorizate, din 16 octombrie.

Germania a anunţat controale mai stricte la frontierele sale terestre cu Polonia, Cehia şi Elveţia ca răspuns la o creştere bruscă a numărului de cereri de azil pentru prima dată în acest an.

Iniţial, controale fixe fuseseră anunţate pentru 10 zile, începând cu 16 octombrie, însă apoi au fost extinse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO