Business Internaţional

Probleme în Est: India ameninţă Pakistanul cu o ripostă "devastatoare" după atentatul din Kashmir

Probleme în Est: India ameninţă Pakistanul cu o...

Autor: Mihai Draghici

15.02.2019, 16:14 804

Premierul Indiei, Narendra Modi, a atribuit Pakistanului responsabilitatea pentru atentatul din Kashmirul indian, soldat cu 41 de morţi, avertizând că riposta armatei indiene ar putea fi "devastatoare", informează site-ul agenţiei Associated Press.

"Ţara noastră vecină crede că atacurile teroriste de acest fel ne pot slăbi, dar planurile lor nu se vor materializa", a declarat Narendra Modi, subliniind că serviciile de securitate indiene au primit "libertate totală" pentru contracararea militanţilor islamişti, iar riposta va fi "devastatoare".

"Serviciile de securitate au primit permisiunea de a lua decizii referitoare la momentul, locul şi caracterul ripostei", a spus premierul Indiei.

Cel puţin 41 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat comis joi în Kashmirul indian, au anunţat autorităţile regionale.

Un vehicul-capcană a explodat la impactul cu un autobuz care transporta agenţi de poliţie. Atentatul a avut loc pe autostrada Srinagar-Jammu, la circa 20 de kilometri de oraşul Srinagar. "Este un incident terorist (...)", a declarat şeful Poliţiei din Kashmir, S.P. Pan.

Atentatul a fost revendicat de grupul islamist Jaish-e-Mohammad (JeM), informează agenţia de presă locală GNS.

Miercuri, tot în Kashmirul indian, 12 elevi au fost răniţi în urma exploziei produse la o şcoală. Cauzele deflagraţiei nu se cunosc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO