Business Internaţional

Probleme în Orient: Arabia Saudită ia în considerare toate opţiunile pentru a răspunde atacurilor

Probleme în Orient: Arabia Saudită ia în considerare...

Autor: Teodora Marinescu

19.09.2019, 10:00 234

Ambasadorul saudit în Germania a declarat joi că Arabia Saudită ia în considerare toate opţiunile pentru a răspunde atacurilor ce au vizat rafinării saudite şi care sunt atribuite Iranului, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Întrebat de posibilitatea unui atac asupra Iranului, acesta a afirmat că "totul este luat în considerare, însă trebuie discutat".

"Încă analizăm locul de provenienţă, însă Iranul este cu siguranţă implicat, deoarece dronele au fost construite de Iran şi puteau fi lansate doar cu ajutorul acestuia", a adăugat ambasadorul.

Atacurile care au vizat rafinării saudite au fost comise cu armament iranian şi nu au fost lansate din Yemen, a anunţat luni seară coaliţia internaţională condusă de Arabia Saudită, conform agenţiei Reuters. Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat că aşteaptă poziţia Arabiei Saudite referitoare la autorii atacului, sugerând că Washingtonul ar putea lansa o acţiune militară.

Iranul a catalogat drept "inacceptabile" acuzaţiile Statelor Unite privind responsabilitatea Teheranului în lansarea atacurilor care au vizat instalaţii petroliere din Arabia Saudită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO