Business Internaţional

Probleme în Paradis: Cofondatorii Instagram părăsesc compania, din cauza tensiunilor cu managementul Facebook

Probleme în Paradis: Cofondatorii Instagram părăsesc...

Autor: Departament Economic

25.09.2018, 10:00 210

Plecarea celor doi se produce pe fondul unor tensiuni pe care le au cu managementul Facebook, speculează presa americană. Reporterul de tehnologie Dave Lee, de la BBC America de Nord, susţine că popularitatea Instagram a crescut într-o perioadă în care utilizarea Facebook a stagnat. Această evoluţie a pus şi mai multă presiune pe Facebook, care a încercat să obţină din ce în ce mai mulţi bani de la utilizatori aplicaţiei prin adăugarea de noi caracteristici, dintre care unele sunt diferite faţă de intenţiile iniţiale ale Instagram, de a se concentra asupra simplităţii.

Kevin Systrom şi Mike Krieger au lansat Instagram în 2010, rămânând la conducerea companiei după achiziţionarea acesteia de către Facebook. Kevin Systrom şi Mike Krieger, care au fiecare puţin peste 30 de ani, s-au întâlnit la Universitatea din Stanford, iar, în 2010, au lansat Instagram, exclusiv pentru Iphone, fiind inspiraţi de vechile fotografii Polaroid. Aplicaţia a fost cumpărată în 2012 de Facebook, pentru un miliard de dolari, plătiţi cash şi în acţiuni, când avea 30 de milioane de utilizatori, iar, în prezent, a ajuns la peste un miliard de utilizatori.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus, într-o declaraţie, că Instagram reflectă „talentul creator” al fondatorilor acesteia. „Am învăţat foarte multe lucrând cu ei în aceşti şase ani şi chiar mi-a plăcut”, a spus Zuckerberg. „De-abia aştept să văd ce vor construi în continuare”.

De asemenea, cofondatorul WhatsApp, Jan Koum, a anunţat în aprilie că va demisiona de la conducerea companiei pe care a fondat-o în 2009 şi pe care Facebook a achiziţionat-o în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO