Business Internaţional

Probleme pentru Netflix? Gigantul de streaming a înregistrat ieri o scădere bruscă cu 14% a acţiunilor după ce a anunţat investitorii că nu a atins ţinta de clienţi

Probleme pentru Netflix? Gigantul de streaming a...

Autor: Alex Ciutacu

17.07.2018, 12:58 14833

Netflix, gigantul de streaming din spatele unor show-uri precum The Crown, Stranger Things şi House of Cards, a ratat aşteptările trimestriale ale analiştilor cu privire la creşterea bazei de clienţi, înregistrând cu un milion mai puţin. Investitorii au reacţionat, iar acţiunile companii au rămas în picaj liber, potrivit The Guardian.

Rezultatele anunţate de companie pentru al doilea treimestru au speriat investitorii, luni, şi au sugerat că această creştere exponenţială pe care a cunoscut-o compania se apropie de un sfârşit brusc. Acţiunile Netflix au scăzut cu 14% la 346 de dolari în tranzacţionarea după închidere pe bursa din New York.

Pentru al doilea trimestru consecutiv Netflix a raportat un profit de 384 de milioane de dolari, adică 85 de cenţi per acţiune, în creştere de la 65,6 milioane de dolari, adică 15 cenţi per acţiune, în anul anterior.

Nu este prima dată când Netflix ratează aşteptările analiştilor cu privire la creşterea numărului de abonaţi. Compania a ratat cifrele de trei ori în ultimele 10 trimester.

În toal, Netflix susţine că a adăugat 670.00 de clienţi pe platforma de streaming în Statele Unite, aproape jumătate din anticipările de 1,2 milioane de clienţi noi în SUA. În plus, compania a ratat şi rezultatele aşteptate de peste hotare, cu peste 500.000 de clienţi.

Analistul Daniel Ives din cadrul GB Insights a transmis că rezultatele erau aproape de a se transforma într-un dezastru. După mai mulţi ani în care au dat peste cap aşteptările Wall Streeet-ului, Ives spune că „aceasta este clar o pauză pentru Netflix încât ratarea la nivel internaţional a ţintei era una dintre premisele de creştere pentru următorii ani în faţa investitorillor”.

În cadrul unei scrisori către acţionariat, Netflix spune că această creştere a numărului de clienţi din anul curent este mult peste cea din anul precedent. De asemenea, a avertizat că în al treilea trimestru creşterea va fi de 5 milioane de clienţi, sub aşteptările analiştilor de 6,3 milioane de clienţi.

Acţiunile Netflix se tranzacţionau marţi la ora 13.00 pe bursa din New York la 400 de dolari per acţiune, după închiderea pieţei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO