Business Internaţional

Probleme pentru Netflix şi Warner Bros: Giganţii producători de filme au fost daţi în judecată pentru 50 de milioane de dolari de un grup de activişti

Probleme pentru Netflix şi Warner Bros: Giganţii...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

09.11.2018, 11:31 164

Companiile Netflix şi Warner Bros. au fost date în judecată de The Satanic Temple, un grup de activişti atei care se foloseşte în mod ironic de simboluri satanice pentru a promova ideile de egalitate şi dreptate socială, care le cere despăgubiri de peste 50 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

The Satanic Temple, cu sediul în Salem, statul american Massachusetts, a dat în judecată Netflix, în calitate de distribuitor, şi Warner Bros., în calitate de producător, după ce în serialul "Chilling Adventures of Sabrina" a fost folosită imaginea unei statui a lui Baphomet, o zeitate cu cap de capră asociată cu satanismul. Statuia este expusă la sediul Templului Satanic, organizaţie care respinge, prin intermediul simbolurilor satanice, autoritatea tiranică şi militează, printre altele, pentru separarea bisericii de stat.

Plângerea a fost depusă joi, la o instanţă din New York, pentru încălcarea drepturilor de autor, încălcarea drepturilor titularului mărcii şi afectarea imaginii.

Potrivit The Satanic Temple, al cărei nume oficial este United Federation of Churches LLC, în serialul "Chilling Adventures of Sabrina", imaginea statuii a fost folosită în mod denaturat, sugerându-se că "promovează răul". Imaginea statuii a apărut de mai multe ori în primul sezon al serialului şi a fost un "element cheie" al finalului acestuia.

Reprezentanţii The Satanic Temple vor ca imaginea statuii să fie eliminată din acest serial.

Reprezentanţii companiilor Netflix şi Warner Bros. au refuzat să comenteze situaţia.

Serialul "Chilling Adventures of Sabrina" este bazat pe benzile desenate omonime lansate de Archie Comics.

Personajul principal, Sabrina, pe jumătate om, pe jumătate vrăjitoare, este interpretat de actriţa Kiernan Shipka, care a jucat şi în serialul de succes produs de AMC "Mad Men".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels