Business Internaţional

Probleme pentru unul dintre cei mai celebri artişti de rap din lume: Kanye West ar putea primi interdicţie în Australia din cauza unor remarci antisemite

Probleme pentru unul dintre cei mai celebri artişti de...

Autor: Petru Mazilu

25.01.2023, 13:51 50

Lui Kanye West i s-ar putea refuza intrarea în Australia din cauza unor remarci antisemite, spune un ministru australian, citat de CNN.

Ye, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, ar putea să nu fie potrivit pentru o viză australiană din cauza istoricului său de remarci antisemite, a declarat miercuri un ministru, în timp ce presiunea pentru a refuza intrarea în ţară a rapperului american a crescut.

Ministrul Educaţiei, Jason Clare, a condamnat comentariile „îngrozitoare" ale lui Ye, care îl implică pe Hitler şi Holocaustul, spunând că altor persoane care au făcut declaraţii similare li s-au refuzat vizele.

„Oameni de acest gen care au solicitat vize pentru a intra în Australia în trecut au fost respinşi. Mă aştept ca, dacă va depune o cerere, să fie nevoit să treacă prin acelaşi proces şi să răspundă la aceleaşi întrebări ca şi ei", a declarat Clare într-un interviu acordat postului Nine News.

Presa australiană a relatat că Ye va vizita ţara pentru a se întâlni cu familia partenerei sale, Bianca Censori, care a crescut în Melbourne.

Ye a fost abandonat de parteneri corporativi importanţi, inclusiv Adidas, şi a fost interzis pe Twitter din cauza unor remarci antisemite şi a unor comentarii pe reţelele de socializare împotriva altor celebrităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO