Business Internaţional

Problemele Europei: fiscalitatea, forta de munca si pensiile

30.05.2000, 00:00 54



Cele mai dezvoltate state europene trebuie sa-si reformeze sistemul fiscal si cel al asigurarilor sociale pentru a sprijini moneda euro, inca marcata de slabiciune, a declarat saptamana trecuta Horst Koehler, noul conducator al Fondului Monetar International, citat de Reuters.

"Este nevoie in special ca in tarile dezvoltate ale Europei sa se promoveze o reforma in sistemul asigurarilor sociale, cel fiscal, si mai ales pe piata fortei de munca, pentru a se obtine o mai mare flexibilitate a acestor segemente ale sistemelor economice", a afirmat Horst Koehler la prima conferinta de presa de la investirea sa in functie, la inceputul lunii mai. "Daca se alege o directie buna si se dovedeste angajamentul statelor in acest sens, cred ca evolutia monedei euro va fi influentata in mod favorabil pe termen scurt", a adaugat el.

"Slaba putere de cumparare a monedei unice europene constituie o preocupare chiar si in Argentina si Brazilia", a declarat Koehler dupa vizita efectuata recent in aceste tari din America Latina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO