Business Internaţional

Problemele internaţionale se adâncesc: China se confruntă cu cea mai mare scădere a exporturilor din ultimii trei ani

Problemele internaţionale se adâncesc: China se...

Autor: Raluca Nicolae

08.03.2019, 12:41 386

China se confruntă în luna februarie cu cea mai mare scădere a exporturilor chineze din ultimii trei ani, informează BBC.

Datele oficiale arată că exporturile din China au scăzut cu 20,7% faţă de anul precedent, în taxării suplimentare impusă de Statele Unite în disputa comercială începută anul trecut. Importurile au scăzut cu 5,2%, anunţul rezultatelor afectând pieţele bursiere asiatice.

Căderea exporturilor depăşeşte cu mult prognoza realizată de un grup de economişti pentru Reuters, care anticipau o scădere de 4,8%.

Statele Unite şi China şi-au impus reciperc tarife vamale suplimentare pe bunurile în valoare de miliarde de dolari, încă din iulie 2018. Chiar dacă declaraţiile oficiale au fost optimiste, lipsa unei înţelegei înseamnă creşteri imediate de taxe vamale pe bunuri din China în valoare de 200 miliarde de dolari, urmate de măsuri asemănătoare.

În această săptămână, Beijing a anunţat un plan de susţinere a economiei ce prevede reduceri de taxe de 298 miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO