Business Internaţional

Problemele nu se mai opresc pentru FED: După falimentele bancare de săptămâna trecută, inflaţia se arată greu de combătut. Aceasta a atins 6% în februarie, în scădere faţă de 6,4% din ianuarie, însă în continuare periculos de mare pentru un sistem financiar pus sub presiune

Problemele nu se mai opresc pentru FED: După falimentele...

Autor: Valeriu Dănilă

14.03.2023, 16:43 989

Inflaţia din SUA a rămas suficient de ridicată pentru a complica şi mai mult lucrurile pentru Rezerva Federală, deoarece aceasta se confruntă cu falimente bancare şi este preocupată de stabilitatea financiară, titrează Financial Times.

Indicele preţurilor de consum a crescut cu 6% faţă de anul precedent în februarie (YOY), după o creştere de 0,4% faţă de luna precedentă. Este o încetinire faţă de procentul de 6,4% înregistrat în ianuarie, deşi inflaţia rămâne încă ridicată.

Datele, publicate marţi de Bureau of Labor Statistics, vin într-un moment dificil pentru Fed, care duminică seara a fost nevoită să intervină pentru a controla consecinţele falimentului Silicon Valley Bank.

Într-o încercare de a restabili încrederea în sistemul bancar, toate depozitele clienţilor la SVB şi Signature Bank, un alt creditor care a fost închis duminică de autorităţile de reglementare, vor fi restabilite, indiferent de valoarea acestora. Suplimentar, banca centrală a dezvăluit o nouă facilitate de creditare pentru a se asigura că „băncile au capacitatea de a satisface nevoile tuturor deponenţilor”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO