Business Internaţional

Problemele pentru Polonia abia încep: Epidemia explodează cu o zi înainte de redeschiderea ţării

Problemele pentru Polonia abia încep: Epidemia...

Autor: Marinela Sarbu

20.04.2020, 07:14 2147

Polonia a înregistrat duminică cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, cu 545 de noi infectări, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, cu o zi înainte de relaxarea unora dintre restricţii, potrivit Reuters.

Parcurile şi pădurile vor fi redeschise începând de luni, iar limitarea numărului de persoane care vor fi permise în magazine va fi relaxată, a anunţat joi premierul Mateusz Morawiecki.

Însă multe restricţii, cum ar fi acoperirea gurii şi a nasului şi purtarea mănuşilor de plastic în magazinele alimentare, precum şi închiderea şcolilor vor rămâne în vigoare.

Duminică, Polonia a înregistrat 9.287 de cazuri confirmate şi 360 de decese. Duminică, Ministerului Sănătăţii a anunţat că a efectuat în jur de 11.200 de teste în cursul ultimei zile.

Partidul aflat la guvernare Dreptate şi Justiţie (PiS) a anunţat că vrea să uşureze pierderea economică provocată de pandemie, restricţiile asupra vieţii publice costă Poloniei aproximativ 10 miliarde de zloti (2,4 miliarde de dolari) în fiecare zi sau la două zile.

Creşterea zilnică a noilor cazuri COVID-19 s-a menţinut aproximativ constantă în aprilie după o creştere în martie, cu o scădere de Paşte. Până duminică, Polonia nu raportase mai mult de 500 de cazuri noi într-o singură zi.

Cifrele de testare au scăzut weekendul trecut la aproximativ 5.000 pe zi, în parte datorită sărbătorilor de Paşte, au declarat oficialii Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO