Business Internaţional

Procurorii francezi au început o investigaţie după plângerea lui Macron privind informaţii false

Procurorii francezi au început o investigaţie după...

Autor: Andrei Ionascu

04.05.2017, 16:19 118

Macron a depus o plângere penală, fără a indica persoana vizată, cu privire la acuzaţiile potrivit cărora ar deţine un cont offshore în Bahamas.

Aceste informaţii au fost prezentate şi de Marine Le Pen, candidatul formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, în cadrul dezbaterii televizate de miercuri.

"Nu am avut niciodată un cont în vreun paradis fiscal. Nu asta e abordarea mea, n-am simţit niciodată nevoia şi am vrut să revin în serviciul public. Când am stat patru ani în sfera privată, am fost atent să nu existe vreun conflict de interese sau alte practici. Doamna Le Pen a lansat această informaţie falsă şi are în spate persoane care distribuie aceste lucruri pe internet", a spus Macron.

Candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (En marche!, centru) susţine că aliaţii liderului Frontului Naţional au "promovat anunţuri false şi minciuni" pe durata campaniei, unele fiind "în legătură cu interese ale Rusiei".

În replică, Marine Le Pen a spus că nu a intenţionat să-l acuze pe Emmanuel Macron şi că nu are informaţii potrivit cărora acesta ar deţine un cont offshore.

"Doar am pus o întrebare, nu aş vrea să fie descoperite anumite lucruri prea târziu, cu privire la Emmanuel Macron. Dacă aş fi avut probe, le-aş fi prezentat ieri. Nici măcar nu mai avem dreptul să-i mai punem întrebări? Demersul meu nu a fost o insinuare", a precizat Le Pen.

Emmanuel Macron ar urma să câştige scrutinul prezidenţial din Franţa cu 59% dintre voturi, potrivit celui mai recent sondaj de opinie, difuzat miercuri. Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se vor înfrunta pe 7 mai în turul doi al alegerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO