Business Internaţional

Producătorul Al Burton, premiat cu Emmy, a murit la vârsta de 91 de ani

Producătorul Al Burton, premiat cu Emmy, a murit la...

Autor: Diana Dumitrescu, Mediafax

23.10.2019, 13:03 55

Producătorul Al Burton a murit, marţi, la vârsta de 91 de ani, în oraşul San Mateo din statul american California, lăsând în urmă o carieră de şase decenii, în care a contribuit la realizarea unor emisiuni precum "One Day at a Time" şi "Silver Spoons", potrivit The Hollywood Reporter.

Pe parcursul vieţii, Al Burton a colaborat cu scenaristul Norman Lear şi a coordonat emisiuni precum "The Jeffersons", "Mary Hartman, Mary Hartman", "'Charles in Charge" şi "Win Ben Stein's Money".

"Atunci când turbulenta Louise Lasser din «Mary Hartman» refuza să iasă din cabina de probă sau când vreun star adolescent dintr-un sitcom se răzvrătea, felul împăciuitor al lui Burton reuşea să calmeze agitaţia din jur, să îi readucă pe actori pe platou şi să producă în continuare bani", a declarat familia producătorului.

Talentul lui Burton de a găsi actori talentaţi a dus la ascensiunea unor vedete precum Leonardo DiCaprio, Michael J. Fox, Sarah Jessica Parker, Jimmy Kimmel, Ricky Schroder, Pamela Anderson, George Clooney, Valerie Bertinelli, Nicole Eggert şi MacKenzie Phillips.

Alan Burton Goldstone s-a născut pe 9 aprilie 1928, în oraşul Columbus din statul american Ohio şi a urmat cursurile Universităţii Northwestern. În anul 1956, emisiunile realizate de el şi dedicate tinerilor erau difuzate de patru din şapte posturi de televiuziune din Los Angeles. În anul 1957, a colaborat cu prezentatorul Johnny Carson pentru emisiunea de divertisment "Do You Trust Your Wife?". A produs aproximativ 500 de segmente pe parcursul a patru ani.

Ulterior, în anul 1970, a colaborat cu Lear pentru realizarea serialului "Mary Hartman, Mary Hartman". Al Burton a fost şi cel care a iniţiat concursul de frumuseţe "Miss Teen-Age America Pageant". Pentru munca realizată în calitate de producător executiv al emisiunii "Win Ben Stein’s Money", Burton a fost onorat, în 1999, cu un premiu Emmy. Producătorul s-a retras din activitate în anul 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO