Business Internaţional

Producătorul de automobile Nissan renunţă la două modele din fabricile Sunderland din Marea Britanie

Producătorul de automobile Nissan renunţă la două...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

12.03.2019, 16:58 566

Producătorul de automobile Nissan intenţionează sa înceteze producţia a două modele Infiniti, fabricate la uzina companiei din Sunderland, Marea Britanie. 

Această acţiune face parte dintr-un plan mai mare, care implică înlăturarea mărcii Infiniti din Europa de Vest. Anul trecut pe piaîa din Vestul Europei s-au vândut 5800 de maşini Infiniti. În consecinţă, vehiculele Q30 şi QX30 nu vor mai fi construite în Marea Britanie.

Nissan nu a spus câte locuri de muncă vor fi afectate de această mişcare, dar a spus că va discuta despre orice eventuale consecinţe cu angajaţii. Compnia a anunţat, recent, că va înceta şi fabricarea modelului X-Trail la Sunderland, producţia urmând a fi mutată în Japonia.

„Europa de Vest rămâne regiunea cea mai provocatoare şi mai competitivă pentru maşinile premium”, a declarat Trevor Hale, purtătorul de cuvânt al companiei Infiniti.

În schimb, Nissan intenţionează să promoveze marca Infiniti pe pieţele din SUA şi din China.

În SUA intenţionează să se concentreze pe modelele utilitare sportive ale companiei, iar în China Infiniti intenţionează să lanseze cinci vehicule noi.

Gama de autoturisme Infiniti va deveni electrică, iar fabricarea modelelor cu model diesel le va înceta, a spus un reprezentat al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO