Business Internaţional

Producătorul german de arme Rheinmetall, dă în judecată guvernul german pentru oprirea exporturile de arme către Arabia Saudită

Producătorul german de arme Rheinmetall, dă în...

Autor: Departamentul Economic

20.01.2019, 15:22 75

Producătorul german de arme Rheinmetall intenţionează să dea în judecată guvernul pentru decizia de a opri exporturile de arme către Arabia Saudită, după uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, anunţă Reuters, care citează Spiegel. 

Pubicaţia invocă o scrisoare către Ministerul Economiei, conform căreia Rheinmetall intenţionează să dea în judecată guvernul german pentru scăderea veniturilor, în cazul în care suspendarea exporturilor continuă.

Berlinul a suspendat acordarea de licenţe de export către Arabia Saudită în octombrie, iar în noiembrie a declarat că a stabilit cu industria de profil oprirea vânzărilor de arme care au fost deja aprobate.

În acel moment nu a fost prezentat un calendar specific, însă surse din industrie au declarat că înţelegerea trebuia revizuită până la jumătatea lunii ianuarie.

Săptămâna trecută, ministerul economiei a anunţat că guvernul nu are intenţia de a aproba exporturile de arme către Arabia Saudită.

Rheinmetall consideră că poate solicita despăgubiri, pentru că decizia guvernului a afectat exporturi care fuseseră deja aprobate.

Conducerea companiei se teme că acţionarii ar putea da în judecată Rheinmetall dacă societatea nu cere compensarea pierderilor, a adăugat Spiegel.

"Nu putem să comentăm decizii individuale, posibile revocări sau măsuri individuale", a declarat Ministerul Economiei într-un e-mail. Un purtător de cuvânt al lui Rheinmetall a refuzat să comenteze informaţiile.

Spiegel spune că bunuri în valoare de până la 2 miliarde de euro sunt afectate de suspendarea exportului, inclusiv patru sisteme radar Cobra construite de un consorţiu care include companiile Thales, Airbus şi Lockheed Martin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO