Business Internaţional

Producătorul premiat cu Oscar, Steve Golin, realizatorul "Spotlight" şi "Mr. Robot", a murit la vârsta de 64 de ani

Producătorul premiat cu Oscar, Steve Golin, realizatorul...

Autor: Catalina Murea, Mediafax

23.04.2019, 15:35 282

Producătorul de film american premiat cu Oscar Steve Golin, cunoscut pentru lungmetraje ca "Spotlight" şi "The Revenant/ The Revenant: Legenda lui Hugh Glass", a decedat la vârsta de 64 de ani, relatează variety.com.

Steve Golin a murit duminică, în Los Angeles, din cauza unui cancer.

Realizatorul a devenit cunoscut la Hollywood pentru combinarea managementului de talente cu producţia de film. Compania sa de producţie, Anonymous Content, a realizat, printre altele, filmele "Babel", "Spotlight" şi "The Revenant/ The Revenant: Legenda lui Hugh Glass". Aceasta a mai produs seriale precum "True Detective/ Detectivii din Louisiana", difuzat de postul de televiziune american HBO, "Mr. Robot", de pe USA Network, şi "13 Reasons Why/ Cele 13 motive", disponibil pe platforma Netflix.

Membrii companiei Anonymous Content, pe care Golin a creat-o în 1999, l-au descris pe producătorul de film american ca fiind un inovator în industrie şi un lider remarcabil, care era generos şi plin de compasiune.

Ascensiunea lui Steve Golin şi a companiei sale au avut loc în timpul aşa-numitei epoci de aur a televiziunii americane, de la începutul anilor 2000, caracterizată de o cerere intensă pentru conţinut de calitate al posturilor de televizune şi, ulterior, al platformelor de streaming din Statele Unite ale Americii.

Înainte de a înfiinţa compania Anonymous Content, Steve Golin a lucrat pentru Propaganda Films. Acolo, el a contribuit la realizarea peliculei "Being John Malkovich/ În pielea lui John Malkovich", lansată în 1999. După plecarea sa din companie şi înfiinţarea propriei firme, acesta a contribuit la producţia filmului "Eternal Sunshine of the Spotless Mind/ Strălucirea eternă a minţii neprihănite", lansat în 2004.

Golin a primit nominalizări la Oscar pentru lungmetrajele "Babel" şi "The Revenant/ The Revenant: Legenda lui Hugh Glass". În 2016, el a fost distins, în calitate de producător, cu premiul Oscar pentru cel mai bun film, pentru pelicula "Spotlight".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO