Business Internaţional

Profitul celei mai mari bănci ruseşti, Sberbank, s-a dublat în primul trimestru

Profitul celei mai mari bănci ruseşti, Sberbank, s-a dublat în primul trimestru

Autor: Bogdan Cojocaru

31.05.2011, 16:40 136

Sberbank, cea mai mare instituţie de credit din Rusia, araportat pentru primul trimestru dublarea profitului net, la 86,8miliarde de ruble (2,1 miliarde euro), transmite Ria Novosti.

Veniturile totate ale băncii au urcat de la 70,2 de miliarde deruble (1,7 miliarde euro) în primele trei luni ale anului trecut la90,3 miliarde de ruble (2,2 miliarde euro) în primul trimestru alacestui an.

Cheltuielile operaţionale ale băncii s-au majorat cu 24% înperioada analizată. Costurile cu personalul au avansat cu 22,4%, înurma creşterii remuneraţiilor pentru angajaţi.

Valoarea totală a activelor Sberbank a urcat cu 0,8%, la 8.696,3miliarde de ruble (216 miliarde euro), datorită creşteriicreditării şi a investiţiilor în instrumente financiare.

Portofoliul brut de credite a urcat cu 2,4%, mulţumită atâtcererii din partea persoanelor fizice, cât şi a celei din parteacompaniilor. Împrumuturile neperformante au o pondere de 7,2% întotal, nivel în scădere cu 0,1 puncte procentuale.

Sber­bank vrea să preia toate activele Volksbank Internationaldin Europa Centrală şi de Est, cu excepţia Volksbank România, ceamai mare subsidiară a grupului austriac.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO