Business Internaţional

Profitul Citigroup a crescut cu 21% în primele trei luni, la 4,77 miliarde dolari

Profitul Citigroup a crescut cu 21% în primele trei...

Autor: Florentina Dragu

17.04.2015, 00:00 170

Profitul Citigroup a urcat cu 21% în primul trimestru raportat la perioada similară a anului trecut, de la 3,94 miliarde dolari la 4,77 miliarde dolari, în contextul în care cea de a treia mare bancă din SUA în funcţie de active a continuat să îşi restrângă operaţiunile.

Rezultatul a depăşit estimările analiştilor, relatează MarketWatch.

Veniturile băncii au scăzut cu 2,3% la 19,74 miliarde dolari. Pe partea de trading, veniturile au înregistrat un declin de 9,5% în primul trimestru, la 4,36 miliarde dolari.

Citigroup a raportat cheltuieli totale de 10,88 miliarde dolari, în scădere cu 10% de la 12,15 miliarde dolari în primele trei luni ale anului trecut. Costurile pentru litigii au coborât cu 65%, de la 1,16 miliarde dolari la 403 milioane dolari.

Sub conducerea directorului general Michael Corbat, Citigroup a desfăşurat în ultimii doi ani un program pentru reducerea expunerilor pe pieţele secundare şi renunţarea la operaţiunile de retail din mai multe ţări, printre care România, Grecia, Spania, Turcia, Honduras, Cehia, Ungaria, Costa Rica, El Salvador şi Guatemala.

Acţiunile Citigroup au crescut cu 2% la debutul tranzacţiilor de joi de pe bursa din New York. De la începutul anului, acţiunile băncii au scăzut cu 1,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO