Business Internaţional

Profitul Citigroup a scăzut anul trecut cu 32,5%, la 7,5 miliarde dolari

Profitul Citigroup a scăzut anul trecut cu 32,5%, la 7,5...

Autor: Anca Dumitrescu

17.01.2013, 16:32 190

Profitul net al Citigroup a scăzut anul trecut la 7,5 miliarde de dolari, de la 11,1 miliarde de dolari în 2011, din cauza cheltuielilor juridice şi a altor costuri excepţionale, potrivit datelor publicate joi de a treia mare bancă americană în funcţie de active.

Veniturile au coborât de la 78,4 miliarde de dolari în 2011 la 70,9 miliarde de dolari.

În trimestrul al patrulea, profitul net a crescut cu 25%, sub aşteptările analiştilor, la 1,2 miliarde de dolari, de la 956 milioane de dolari cu un an în urmă, relatează Bloomberg.

Excluzând costurile legate de litigii şi alte costuri excepţionale, profitul net a fost de 2,2 miliarde de dolari.

Veniturile au urcat în ultimele trei luni ale anului trecut cu 1 miliard de dolari, la 18,2 miliarde de dolari.

Noul director executiv al Citigroup, Michael Corbat, care şi-a preluat atribuţiile în octombrie, a anunţat luna trecută un plan de desfiinţare a 11.000 de locuri de muncă şi de retragere de pe anumite pieţe emergente, inversând o parte din strategia de extindere a operaţiunilor pusă în practică de predecesorul său Vikram Pandit.

Costurile legate de liticii au inclus plata a 305 milioane de dolari, în cadrul unui acord între bănci şi autorităţile federale de reglementare, pentru închiderea unei investigaţii referitoare la practici incorecte de confiscare a locuinţelor pentru neplata ratelor împrumuturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO