Business Internaţional

Profitul Citigroup a urcat cu 74% în trimestrul trei, la 3,8 mld. dolari, şi a depăşit aşteptările

Profitul Citigroup a urcat cu 74% în trimestrul trei, la 3,8 mld. dolari, şi a depăşit aşteptările

Foto: Shutterstock

Autor: Marius Oncu

17.10.2011, 20:14 122

Profitul Citigroup a crescut cu 74% în trimestrul al treilea, de la 2,17 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut la 3,77 miliarde de dolari, şi a depăşit aşteptările, după ce banca americană a constituit mai puţine provizioane, transmite Reuters.

De asemenea, Citigroup a înregistrat un câştig excepţional de 1,9 miliarde de dolari.

Câştigul pe acţiune, de 1,23 dolari, a depăşit aşteptările analiştilor consultaţi de Reuters, de 0,84 dolari . Excluzând câştigul excepţional de aproape două miliarde de dolari, profitul pe titlu a fost de 0,84 dolari în trimestrul al treilea al acestui an, la fel ca în perioada similară a anului trecut.

Portofoliul de credite neperformante ale băncii, care a primit două pachete de ajutor financiar de la statul american în timpul crizei, a început să scadă.

Astfel, împrumuturile neperformante au coborât la 7,95 miliarde de dolari, de la 12,46 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Acţiunile băncii au scăzut cu circa 40% în acest an, în linie cu declinul altor bănci.

În primele nouă luni, profitul Citigroup a urcat cu 9%, de la 9,3 miliarde de dolari în intervalul similar al anului trecut la 10,1 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO