Business Internaţional

Profitul Coca-Cola a crescut peste aşteptări în T1, pentru că a punctat în SUA, cea mai dificilă piaţă pentru sucuri

Profitul Coca-Cola a crescut peste aşteptări în T1, pentru că a punctat în SUA, cea mai dificilă piaţă pentru sucuri

Autor: Marius Oncu

17.04.2012, 16:14 865

Profitul net al Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritore din lume, a crescut cu 7,9% în primul trimestru, la 2,05 miliarde de dolari, rezultatul, peste aşteptările analiştilor, fiind susţinut de cererea din America de Nord, transmite Bloomberg.

În primul trimestru al anului trecut, profitul Coca-Cola a fost de 1,9 miliarde de dolari.

Profitul pe acţiune, de 89 de cenţi, s-a situat peste estimările de 87 de cenţi ale analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Volumul vânzărilor în Statele Unite, unde industria băuturilor răcoritoare se află în declin de şapte ani, a urcat cu 2%, contribuind la un avans la nivel global de 5%.

Citiţi aici ce vânzări a avut Coca Cola în România anul trecut

Veniturile au avansat cu 5,9%, la 11,1 miliarde de dolari.

Vânzările de băuturi răcoritoare au avut o evoluţie bună şi pe pieţele emergente, precum India sau China, unde numărul consumatorilor din clasa mijlocie este în creştere. Pe pieţele mature, America de Nord şi Europa de Vest, creşterea este mai lentă şi mai dificil de obţinut, ca urmare a preocupării consumatorilor privind sănătatea şi a situaţiei economice, notează Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO