Business Internaţional

Profitul industriei chineze, în creştere pentru a patra lună consecutiv

Profitul industriei chineze, în creştere pentru a patra...
29.09.2020, 00:05 130

Industria chineză a înregistrat în august o creştere a pro­fitu­lui pentru a patra lună consecutiv, datorită, printre altele, unei reveniri a preţurilor şi a sectorului de producţie de echi­pa­men­te, afirmă Reuters, care citează oficiul chinez pentru sta­tistică.

Profitul companiilor din industria chineză s-a situat luna trecută la 612,81 miliarde yuani (78 miliarde euro), fiind cu 19,1% mai mare decât în aceeaşi lună a anului 2019. În iulie, profitul a urcat cu 19,6%.

Sectorul materiilor prime a înre­gistrat un profit cu 32,5% mai mare în august, după ce în luna iulie acesta crescuse cu 14,7%, conform aceleiaşi surse. Creşterea se datorează, într-o oarecare mă­sură, revenirii preţurilor petrolului şi minereului de fier.

Profitul industriei producătoare de echipamente a urcat cu 37% luna tre­cută faţă de august 2019, iar sectorul pro­ducţiei de echipamente electrice a în­re­gistrat un profit cu 13,3% mai mare.

Pentru a stimula economia, guvernul chinez a luat o serie de măsuri, printre care se numără reduceri de taxe şi comisioane ori perioade de graţie pentru plata datoriilor.

Indicatorii economici aferenţi lunii august, de la exporturi la preţuri de producţie şi producţia fabricilor, arată o continuare a creşterii sectorului industrial.

La nivelul primelor opt luni anului însă, industria chineză a înregistrat o scădere a profitului comparativ cu perioada similară a anului trecut de 4,4% la 3.720 miliarde yuani (aproape 468 miliarde euro). În primele şapte luni, scăderea fusese de 8,1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO