Business Internaţional

Progresul din ultimii 25 de ani, şters în numai 25 de săptămâni: Pandemia a lovit din plin creşterile înregistrate în ultimele decenii la nivel global

28 iunie, Rio de Janeiro, Brazilia: Locuitorii unui cartier, uniţi într-un grup numit Marchas das Favelas, încearcă să compenseze lipsa de ajutor a autorităţilor

28 iunie, Rio de Janeiro, Brazilia: Locuitorii unui cartier, uniţi într-un grup numit Marchas das Favelas, încearcă să compenseze lipsa de ajutor a autorităţilor

Autor: Eduard Ivanovici

20.09.2020, 08:00 1029

În doar o jumătate de an, pandemia de coronavirus a şters câteva decenii din creşterile înregistrate la nivel global, de la sănătate până la activităţile economice, scrie POLITICO.

În ceea ce priveşte nivelul de sărăcie al planetei, progresul nu numai că s-a oprit, ci a regresat semnificativ, fiind afectate în mod special condiţiile de trai pentru femeile şi copiii din întreaga lume, spune Fundaţia Bill and Melinda Gates.

„Cu alte cuvinte, am văzut cum 25 de ani au fost şterşi în aproximativ 25 de săptămâni. Ce va face lumea în următoarele luni va fi cu adevărat crucial”, spune fundaţia.

Pe lângă nivelul de sărăcie, pandemia a afectat progresele privind transmiterea HIV, progresele privind malnutriţia, egalitatea de gen, educaţia şi multe alte sectoare. Chiar dacă planeta va reuşi să controleze în viitorul apropiat coronavirusul, ar putea dura câţiva ani până vom recupera creşterile pierdute.

În condiţiile în care vaccinul anti-COVID-19 va fi gata în următoarele 18 luni, lucrurile se vor întoarce la felul în care arătau înainte de pandemie în 1-2 ani, ţările sărace urmând să aibă un traseu economic mult mai dificil.

Potrivit unui raport al fundaţiei Gates, aproape 37 de milioane de oameni au devenit extrem de săraci anul acesta, muncind zilnic pentru 1,9 dolari sau mai puţin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO