Business Internaţional

Proiect gigant pentru Europa: Danemarca construieşte nouă insule artificiale, pentru un Silicon Valley european

Proiect gigant pentru Europa: Danemarca construieşte...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

07.01.2019, 19:06 1596

Danemarca intenţionează să construiască nouă insule artificiale, la sud de Copenhaga, în încercarea de a atrage companii de tehnologie, pe fondul lipsei de locuinţe şi de spaţiu de birouri, a anunţat guvernul, citat de The Guardian.

"Ne adresăm companiilor de înaltă tehnologie, dar vom avea nevoie mereu şi de producţia de bunuri pe care le folosim în fiecare zi", a declarat Rasmus Jarlov, ministrul industriei şi mediului de afaceri, agenţiei de ştiri daneze Ritzau.

Construcţia celor nouă insule este programată să înceapă în 2022, acestea urmând să acopere o suprafaţă de 3 milioane de metri pătraţi.

Primele parcele de teren vor fi vândute în 2028, iar proiectul, ale cărui detalii financiare nu au fost dezvăluite, ar trebui finalizat până în 2040.

Scopul este de a atrage aproximativ 380 de companii în zonă, care se află lângă aeroportul din Copenhaga.

"Cred că acest loc ar putea deveni un fel de Silicon Valley european", a declarat şeful camerei de comerţ daneze, Brian Mikkelsen, televiziunii TV2.

Proiectul vine după anunţul unei alte iniţiative majore de infrastructură, în toamna anului trecut, care priveşte construcâia a 20.000 de locuinţe noi pe un teren recuperat din mare, la nord de capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO