Business Internaţional

Proiectul Turkish Stream poate fi relansat, dacă Turcia vrea acest lucru-oficial rus

Proiectul Turkish Stream poate fi relansat, dacă Turcia...

Autor: Anca Dumitrescu

29.12.2015, 18:14 211

Novak a spus la un post de televiziune că Moscova este gata să livreze şi să majoreze cantitatea de gaze livrată Turciei, el adăugând că relaţiile de colaborare dintre Rusia şi Turcia trebuie să continue.

Ministrul a făcut remarcile după mai mult de o lună de tensiuni între Ankara şi Moscova, provocate de doborârea de către forţele aeriene turce a unui avion rus de luptă Su-24, în noiembrie, sub motivul că a intrat în spaţiul aerian al Turciei.

Negocierile pentru proiectul de construcţie a gazoductului Turkish Stream, anunţat de preşedintele rus Vladimir Putin în decembrie 2014, erau deja blocate, din cauza neînţelegerilor legate de preţul gazelor.

Pe fondul acestui blocaj, Rusia a anunţat că va construi numai un tronson al Turkish Stream care să interconecteze reţelele de gazoducte ale celor două ţări, în timp ce planurile iniţiale includeau o capacitate mai mare de transport, de circa 63 de miliarde de metri cubi. Majoritatea acestor gaze ar fi urmat să tranziteze Turcia către Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO