Business Internaţional

Proprietarii de birouri din New York City le cer marilor companii financiare să „salveze oraşul” şi să îşi readucă angajaţii la muncă

Proprietarii de birouri din New York City le cer marilor...

Autor: Eduard Ivanovici

21.08.2020, 13:22 1006

Proprietarii de birouri din New York City le cer marilor firme financiare să „salveze oraşul” şi să îşi readucă angajaţii la muncă, relatează Bloomberg.

Printre companiile luate în vizor se numără giganţi precum Goldman Sachs, Blackstone şi BlackRock, proprietarii spunând că locaţiile puse la dispoziţie sunt sigure, iar întreprinderile mici nu pot supravieţui mult timp în condiţiile de faţă.

Cu cât angajaţii vor lucra mai mult de acasă, cu atât mai mult vor da faliment business-urile din New York şi, în contextul actual, fricile marilor dezvoltatori imobiliari vor continua să crească, de vreme ce nivelul scăzut al cererii va influenţa masiv preţurile birourilor şi spaţiile de vânzare cu amănuntul.  

Totuşi, argumentele proprietarilor nu reuşesc să surprindă două probleme majore cu care se confruntă angajaţii – transportul în comun şi inabilitatea de a găsi un babysitter în plină pandemie de coronavirus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO