Business Internaţional

Proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovici, a fost suspendat din funcţia de director al lui Chelsea

Proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovici, a fost...

Autor: Andreea Tobias

12.03.2022, 14:59 94

Premier League din Anglia l-a descalificat pe proprietarul clubului Chelsea, Roman Abramovici, din funcţia de director al clubului, după ce Marea Britanie i-a îngheţat averea.

Clubul a primit o licenţă specială pentru a funcţiona, în ciuda faptului că lui Abramovici i-au fost îngheţate bunurile.

Premier League a declarat că descalificarea lui Abramovici „nu va avea niciun impact asupra capacităţii clubului de a se antrena şi de a juca", notează BBC.

Marea Britanie a anunţat joi că a îngheţat activele lui Roman Abramovici, ale lui Igor Sechin, directorul general al grupului petrolier rus Rosneft, precum şi ale altor cinci oligarhi ruşi.

În total, Marea Britanie a declarat că cele şapte personaje adăugate pe lista de sancţiuni din cauza legăturilor lor cu preşedintele rus Vladimir Putin aveau o avere colectivă de 19,74 miliarde de dolari.

„Nu pot exista refugii sigure pentru cei care au sprijinit asaltul lui Putin asupra Ucrainei", spunea premierul britanic Boris Johnson: „Sancţiunile de astăzi sunt cel mai recent pas în sprijinul neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi necruţători în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor şi ocuparea ilegală a aliaţilor suverani".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO