Business Internaţional

Propunere de lege în Ungaria: agenţi ai serviciilor secrete angajaţi în fiecare redacţie

Propunere de lege în Ungaria: agenţi ai serviciilor...

Autor: Bogdan Cojocaru

06.11.2015, 00:00 695

Agenţi ai serviciilor secrete naţionale ar putea fi aduşi în redacţiile instituţiilor de media din Ungaria dacă va fi adoptat un amendament la legea securităţii naţionale propus de ministrul de interne Sándor Pintér, scrie publicaţia online index.hu. 

Dacă propunerea este pusă în practică, orice ziar printat, orice serviciu de ştiri online, orice post de televiziune sau de radio va trebui să angajeze oameni ai serviciilor naţionale de securitate în cazul în care guvernul le cere aceasta, a explicat parlamentarul din opoziţia socialistă Tamás Harangozó.

Ministrul de interne nu a respins această interpretare a amendamentului, însă a explicat că propunerea nu este una finală şi că pot fi aşteptate modificări. Pintér îşi justifică intervenţia prin faptul că liberalizarea pieţei media şi celei a serviciilor poştale, dar şi schimbarea structurilor guvernamentale fac necesară înăsprirea supravegherii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO