Business Internaţional

Propunerea unui miliardar: Companiile salvate de guverne nu ar trebui să aibă voie să-şi mai răscumpere acţiunile niciodată

Propunerea unui miliardar: Companiile salvate de guverne...

Autor: Alex Ciutacu

19.03.2020, 15:15 604

Antreprenorul miliardar Mark Cuban, proprietarul echipei americane de baschet Dallas Mavericks, a explicat miercuri că acele companii care primesc ajutor guvernamental pentru a face faţă crizei coronavirus nu ar trebui să mai fie lăsate să-şi răscumpere acţiunile niciodată, potrivit CNBC.

„Fără răscumpărări. Nu acum, nu peste un an, nu peste 20 de ani. Niciodată. Pentru că tu cheltui acum banii plătitorilor de taxe pe răscumpărări de acţiuni, iar pentru mine asta este din start o idee greşită”, a spus Mark Cuban.

El a mai spus că executivii nu ar trebui să primească bonusuri ca să rămână angajaţi în cazul unui bailout guvernamental.

„Orice facem în caz de bailout, trebuie să ne asigurăm că fiecare muncitor este compensat şi tratat corect – iar aici executivii nu ar trebui să primească bonusuri suplimentare doar pentru a rămâne în companie, pentru că oricum nu au unde să se ducă”, a spus Cuban.

Marţi, Cuban a spus iniţial că orice ajutor trebuie proiectat în aşa fel încât să reducă inegalitatea dintre executivi şi angajaţi.

„Dacă vom începe să salvăm companii, ar trebui să ne asigurăm că toţi angajaţii beneficiază în mod egal de reorganizare, nu doar executivii”, a scris Cuban pe Twitter.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO