Business Internaţional

Proteste masive la Barcelona: Sute de mii de oameni cer independenţa Cataloniei

Proteste masive la Barcelona: Sute de mii de oameni cer...

Autor: Marinela Sarbu

11.09.2019, 21:06 552

Sute de mii de oameni s-au adunat miercuri în centrul Barcelonei pentru a participa la o manifestaţie dedicată Zilei naţionale a Cataloniei, cerând totdată independenţa provinciei faţă de Spania, potrivit Associated Press.

Poliţia din Barcelona a anunţat că aproximativ 600.000 de oameni din toate zonele regiuinii au participat la această manifestaţie.

Susţinătorii mişcării secesioniste au venit înarmaţi cu steaguri şi au purtat tricouri în culorile catalane.

Diada sau Ziua naţională a Cataloniei, se sărbătoreşte anual la 11 septembrie şi marchează căderea Barcelonei în timpul Războiului de Succesiune spaniol, care a avut loc în 1714 şi pierderea ulterioară a instituţiilor şi legilor catalane.

Începând cu 2012, pe 11 septembrie a devenit data se organizaeză marşuri în favoarea mişcării de secesiune a Calaloniei.

În jur de 500 de persoane s-au îndreptat după manifestaţie către Parlaemnt, dărâmând câteva garduri de protecţie. De asemenea, au aruncat cu pietre şi beţe spre forţele de ordine şi au dat foc unei pancarte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO