Business Internaţional

Protestele din SUA ar putea agrava pandemia: Având în vedere modul în care se răspândeşte virusul, avem toate motivele să ne aşteptăm la noi focare care să se răspândească

Protestele din SUA ar putea agrava pandemia: Având în...

Autor: Anamaria Cadis

03.06.2020, 07:16 72

Şeful Corpului de Control al Serviciilor de Sănătate Publică din SUA, Jerome Adams, a declarat că în urma protestelor din SUA se aşteaptă la noi focare de coronavirus. Prezenţa miilor de oameni pe străzi creează un mediu ideal pentru răspândirea virusului, spune Adams, citat de CNN.

Deşi majoritatea protestatarilor au purtat măşti şi şi-au acoperit faţă în timpul manifestaţiilor, numărul mare al celor care au participat a făcut dificilă distanţarea socială. În plus, datele arată că mortalitatea în rândul populaţiei de culoare este mult mai mare, ceea ce poate fi încă o problemă în plus, a subliniat Adams.

Mă îngrijorează în continuare efectele pe care le poate avea asupra sănătăţii publice prezenţa atâtor oameni care protestează. Acest lucru poate fi dăunător atât pentru ei înşişi, cât şi pentru comunităţile lor", a declarat Adams pentru Politico.

„Având în vedere modul în care se răspândeşte virusul, avem toate motivele să ne aşteptăm la noi focare care să se răspândească”, a adăugat el.

Adams este cel mai recent lider guvernamental care îşi exprimă îngrijorarea privind o creştere a numărului de îmbolnăviri în urma protestelor izbucnite în SUA ca urmare a morţii lui George Floyd.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO