Business Internaţional

Pub-urile din Marea Britanie încep să îşi transforme locaţiile în birouri pentru cei care s-au săturat să muncească de acasă: „Sperăm că iniţiativa le va permite oamenilor să nu înnebunească privind în fiecare zi aceeaşi patru pereţi”

Pub-urile din Marea Britanie încep să îşi transforme...

Autor: Eduard Ivanovici

12.10.2020, 13:26 782

Pub-urile britanice încep să îşi transforme locaţiile în birouri pentru persoanele care s-au săturat să lucreze la domiciliu, pe măsură ce industria continuă să se confrunte cu efectele economice ale pandemiei.

Ofertele au început să apară deja pe reţelele de socializare din Regatul Unit. Astfel, clienţii plătesc în fiecare zi circa 12 lire pentru un spaţiu de lucru, conexiune la internet, mâncare şi băuturi calde, potrivit Business Insider.

„Sperăm că iniţiativa le va permite oamenilor să nu înnebunească privind în fiecare zi aceeaşi patru pereţi”, a declarat Jenny Hutchinson, proprietara unui pub din oraşul Warrington. Hutchinson spune că oamenii au lucrat în pub şi în perioada pre-COVID, însă iniţiativa pare mai importantă ca niciodată.

Managerii cred că situaţia actuală oferă câştiguri de ambele părţi, de vreme ce oamenii care au lucrat de acasă se pot „reîntoarce în comunitate”, în timp ce veniturile pub-urilor continuă să circule într-o perioadă extrem de dificilă pentru industrie.

„Afacerile au mers bine. Ne-am adaptat restricţiilor şi am reuşit să ne menţinem pe linia de plutire. Totuşi, ora obligatorie de închidere ne-a afectat serios cifra de afaceri şi, dacă măsurile vor continua, industria ospitalieră va avea şi mai mult de suferit”, a adăugat Hutchinson.

Iniţiativa vine la două săptămâni după ce prim-ministrul Boris Johnson a anunţat că pub-urile, restaurantele şi barurile trebuie să se închidă la ora 22:00, într-un efort de controlare a infecţiilor cu coronavirus.

„Ne aflăm într-un moment în care suntem obligaţi să acţionăm”, a declarat Johnson pe 22 septembrie, anunţând o serie de măsuri adiţionale asupra industriei, inclusiv o amendă de 200 de lire pentru ospătarii care nu poartă masca de protecţie.

Potrivit Universităţii Johns Hopkins, Marea Britanie numără peste jumătate de milion de cazuri cu COVID-19 şi aproximativ 43.000 de decese.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO