Business Internaţional

„Nu putem închide ţara”: Franţa înregistrează cel mai mare număr de cazuri din ultimele trei luni pe măsură ce guvernele europene încearcă să accelereze recuperarea economică fără să declanşeze al doilea val de infecţii

„Nu putem închide ţara”: Franţa înregistrează...

Autor: Eduard Ivanovici

20.08.2020, 14:12 950

Franţa a înregistrat miercuri 3.776 de infecţii noi, cea mai mare creştere din ultimele şase luni, în timp ce Spania – care a începe să redevină epicentrul pandemiei din Europa – a raportat 3.715 cazuri – cel mai mare număr din 23 aprilie, anunţă Bloomberg.

Infecţiile din Germania au depăşit pragul de 1.000 pentru a treia zi consecutivă, iar autorităţile din Austria au raportat cea mai mare creştere zilnică de la începutul lunii aprilie încoace.

Economiile Europei au fost decimate de criză în al doilea trimestru, iar guvernele sunt disperate să accelereze recuperarea economică fără să declanşeze al doilea val de infecţii. Creşterea din ultimele săptămâni a fost pusă pe seama adunărilor publice şi turiştilor, însă autorităţile sunt reticenţi în ceea ce priveşte relansarea măsurilor impuse în primul vârf al pandemiei din martie şi aprilie.

 „Nu putem închide ţara întrucât daunele colaterale generate de carantină ar fi prea mari”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron.

Între timp, cancelarul german Angela Merkel a declarat în cadrul unei întâlniri a Uniunii Creştin-Democrate că numărul de infecţii prezintă un motiv de îngrijorare, însă poate fi gestionat. Ministrul sănătăţii Jens Spahn a sugerat weekendul trecut ca adunările sociale să fie limitate, cel puţin pentru o perioadă, la membrii apropiaţi ai familiei.

Zilele trecute, Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţa că virusul SARS-CoV-2 este răspândit în mare parte de cei cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. De asemenea, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat săptămâna trecută că ţările ar trebui să răspundă crizei create de pandemiei prin suprimarea constantă a virusului, urmând exemplul unor state precum Noua Zeelandă sau Vietnam.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO