Business Internaţional

Puternicul ministru german de finanţe sare în apărarea Ungariei, respingând ideea blocării unor fonduri europene către Budapesta

Wolfgang Schaeuble, ministrul german de finanţe. Foto: Hepta

Wolfgang Schaeuble, ministrul german de finanţe. Foto: Hepta

Autor: Catalina Apostoiu

18.09.2017, 00:00 538

Ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble a avertizat împotriva impunerii de sancţiuni drastice împotriva Ungariei în pofida refuzului acestei ţări de a accepta refugiaţi în conformitate cu schema obligatorie de relocare a UE, scrie Politico.

UE ar trebui să facă eforturi pentru îmbunătăţirea, şi nu înrăutăţirea, relaţiilor cu ţările care se opun politicii sale privitoare la refugiaţi, a declarat Schaeuble. Acesta a respins ideea blocării fondurilor pentru Ungaria, spunând că UE trebuie să găsească „mixul potrivit de consecvenţă şi răbdare“. La începutul lunii, Curtea europeană de justiţie a respins contestaţia formulată de Ungaria şi Slovacia cu privire la politica UE de relocare a refugiaţilor.

De atunci, Budapesta a respins decizia curţii, stârnind consternare în Bruxelles şi unele capitale europene. Problema refugiaţilor care intră în Europa este delicată în Germania, mai ales acum când alegerile federale se apropie rapid. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO