Business Internaţional

Puteţi rezista trei zile fără telefon mobil? O campanie mondială atrage atenţia asupra dependenţei de tehnologie

Puteţi rezista trei zile fără telefon mobil? O...

Autor: Business Magazin

12.02.2023, 08:42 647

Sărbătoarea are ca scop stoparea dependenţei omului faţă de telefonul mobil, dar şi impactul tehnologiei asupra vieţii cotidiene, dar mai ales asupra mediului înconjurător.

„Zilele Mondiale fără Telefonul Mobil” este o sărbătoare marcată prima dată la 6 februarie 2001, la iniţiativa scriitorului francez Philip Marso, autorul primului roman scris sub formă de SMS.

Campania a fost extinsă din anul 2004, pe perioada a trei zile:  6,7 şi 8 februarie.
Scopul manifestărilor este de a atrage atenţia utilizatorilor asupra impactului pe care îl are tehnologia în viaţa cotidiană şi asupra dependenţei de telefoanele mobile şi smartphone-uri, transmite NationalToday.

Potrivit unui articol publicat la începutul anului 2022 de către publicaţia Forbes, 4,5 miliarde de smartphone-uri au generat 146 de milioane de tone de CO2 sau emisii echivalente în 2022.

Cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile sunt Apple, Huawei şi Samsung, cu impact major asupra vieţii cotidiene, economiei mondiale, dar şi asupra mediului înconjurător.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO