Business Internaţional

Putin a ordonat doborârea unui avion despre care se credea că a fost deturnat/Ordinul neaplicat

Putin a ordonat doborârea unui avion despre care se...

Autor: Mircea Olteanu

12.03.2018, 03:12 344

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat doborârea unui avion de pasageri despre care se credea că a fost deturnat de terorişti care voiau să atace ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci din 2015, dar ordinul nu a fost pus în aplicare întrucât s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

Într-un documentar postat pe internet, liderul de la Kremlin a declarat că în ziua ceremoniei de deschidere a fost informat că un avion pe ruta Ucraina-Turcia a fost deturnat.

"Mi s-a spus: un avion din Ucraina la Istanbul a fost deturnat, atacatorii cer să aterizeze la Soci", afirmă Vladimir Putin în film, potrivit site-ul postului BBC News.

Piloţii unui avion turc, la bordul căruia erau 110 persoane, au anunţat că un pasager are o bombă şi le-a cerut să îndrepte avionul spre Soci, afirmă reporterul Andrey Kondrashov.

Putin a completat că oficialii ruşi i-au spus că procedurile de urgenţă în astfel de cazuri stipulează doborârea avionului.

"Le-am spus: acţionaţi în conformitate cu planul", a adăugat preşedintele rus.

Câteva minute mai târziu a primit informaţii că a fost o alarmă falsă, a precizat Vladimir Putin.

Prima parte a documentarului, intitulat Putin, a fost postată pe diverse reţele de socializare, inclusiv de un cont YouTube pro-Kremlin.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a confirmat veridicitatea afirmaţiilor lui Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO