Business Internaţional

Putin aduce arme nucleare în ”coasta” UE: Preşedintele rus spune că vrea să desfăşoare arme nucleare tactice în Belarus. „Nu este nimic neobişnuit aici: în primul rând, SUA fac asta de zeci de ani”

Putin aduce arme nucleare în ”coasta” UE:...

Autor: Valeriu Dănilă

27.03.2023, 12:42 462

Vladimir Putin a declarat că Rusia intenţionează să desfăşoare arme nucleare tactice în Belarus, scrie Financial Times.

Preşedintele Rusiei a arătat că lucrările pentru depozitele necesare stocării armelor în Belarus vor fi gata până la 1 iulie. Acesta a spus că Rusia nu va transfera controlul asupra armelor nucleare tactice către Belarus şi că nu va încălca obligaţiile sale de neproliferare nucleară.

Putin a explicat că desfăşurarea armelor vine ca răspuns la o solicitare făcută în urmă cu mult timp de Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului.

„Nu este nimic neobişnuit aici: în primul rând, SUA fac asta de zeci de ani”, a spus Putin. „Ei şi-au plasat armele nucleare tactice în şase ţări aliate NATO din Europa. [...] am convenit să facem acelaşi lucru, fară să, şi repet, încălcăm obligaţiile internaţionale de neproliferare.”

„Au [arme nucleare tactice] în anumite ţări, pregătesc sistemele de livrare şi antrenează echipajele. Avem de gând să facem acelaşi lucru.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO