Business Internaţional

Putin are nevoie de carne de tun: Liderul de la Kremlin a semnat un decret prin care ruşii cu dublă cetăţenie pot fi înrolaţi în armată

Putin are nevoie de carne de tun: Liderul de la Kremlin a...

Autor: Laura Buciu

15.11.2022, 13:33 79

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care permite ruşilor care au dublă cetăţenie să se înroleze în forţele armate ale ţării, relatează Moscow Times, citat de Sky News.

Decretul modificat înseamnă acum că cei cu statut de rezidenţă permanentă în ţări străine pot fi înrolaţi în armată.

Anterior, cetăţenii cu dublă cetăţenie erau scutiţi de recrutare.

În septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parţială în Rusia, deoarece ţara s-a confruntat cu eşecuri militare în Ucraina şi a declarat că forţa de muncă suplimentară este necesară pentru a câştiga un război nu doar împotriva Ucrainei, ci şi a susţinătorilor săi occidentali.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Rusia va recruta 300.000 de rezervişti pentru a-şi susţine campania militară.

Măsura a fost prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Potrivit decretului publicat pe site-ul Kremlinului, chemarea se va aplica doar rezerviştilor cu experienţă militară anterioară.

Cu toate acestea, în lunile care au urmat au început să apară rapoarte potrivit cărora Rusia ar fi adunat persoane fără adăpost şi le-ar fi trimis pe front.

Un grup de caritate cu sediul la Kiev, Food Not Bombs, a declarat pentru Mediazona, un post de ştiri independent din Rusia, că a văzut zeci de oameni fără adăpost care au fost luaţi de pe stradă şi duşi la birourile de înrolare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO