Business Internaţional

Putin: NATO încearcă să distrugă echilibrul strategic, dar Rusia nu va intra într-o confruntare

Putin: NATO încearcă să distrugă echilibrul...

Autor: Ioana Bojan

01.11.2014, 12:23 427

"Principalele puteri mondiale îşi dezvoltă şi îşi perfecţionează arsenalele. În cadrul summitului NATO din septembrie, liderii Alianţei au declarat deschis că îşi vor consolida capacităţile militare. În loc să găsească o soluţie colectivă şi civilizată la problemele internaţionale, utilizează din ce în ce mai des presiunile militare, economice şi informaţionale", a declarat vineri preşedintele rus, cu ocazia unei ceremonii de promovare a unui grup de ofiţeri la gradul de general, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

"Rusia nu va intra într-o confruntare care îi este impusă cu insistenţă. Suntem deschişi unui dialog bazat pe egalitate şi respect privind toate subiectele globale şi regionale", a adăugat Putin, potrivit agenţiei TASS.

În condiţiile situaţiei internaţionale tensionate, preşedintele a cerut îmbunătăţirea Forţelor armate ale ţării. "Lumea secolului XXI nu a devenit mai stabilă sau mai sigură. Vechile ameninţări nu au dispărut, iar în unele regiuni situaţia s-a agravat. Astfel, un focar serios de tensiuni se află în continuare la graniţele noastre - în sud-estul Ucrainei", a continuat el.

"Doctrina noastră militară este defensivă. Principalul său obiectiv este asigurarea suveranităţii ţării, pacea şi liniştea cetăţenilor noştri", a mai spus Putin, adăugând că este necesară "implementarea tuturor planurilor pentru îmbunătăţirea Forţelor armate şi a altor agenţii responsabile cu securitatea naţională".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO