Business Internaţional

Putin semnează amendamente care înăspresc pedepsele pentru infracţiuni în timpul mobilizării

Putin semnează amendamente care înăspresc pedepsele...

Autor: Dorin Oancea

24.09.2022, 21:17 2062

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat sâmbătă mai multe amendamente la codul penal care înăspresc pedepsele pe timp de război pentru diverse infracţiuni, scrie CNN.

Conform amendamentelor, infracţiuni precum refuzul de a urma ordinele unui ofiţer superior pe timp de război, în timpul unui conflict armat sau al operaţiunilor de luptă - sau refuzul de a participa la operaţiuni militare sau de luptă în astfel de perioade - pot duce la pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

"Legea federală introduce, de asemenea, răspunderea penală pentru personalul militar pentru predarea voluntară, precum şi răspunderea penală pentru jafuri în timpul legii marţiale, în timp de război sau în condiţii de conflict armat sau operaţiuni de luptă", potrivit unei declaraţii a Kremlinului despre aceste modificări.

Pedeapsa pentru cei condamnaţi la închisoare pentru comiterea unor infracţiuni deosebit de grave poate fi înlocuită cu munca forţată sau cu un alt tip de pedeapsă mai blândă doar după ce au fost executate cel puţin două treimi din perioada de detenţie.

Preşedintele rus a semnat, de asemenea, o lege care va pedepsi încălcarea termenilor unui contract de stat în domeniul apărării statului.

Aproximativ 300.000 de rezervişti au fost chemaţi în serviciul militar în ceea ce Putin numeşte o "mobilizare parţială".

Aproape 1.500 de protestatari anti-război au fost reţinuţi în oraşe din Rusia de la anunţ, iar unii dintre ei au fost înrolaţi direct în armată, potrivit unui grup de monitorizare. Pedeapsa în Rusia pentru refuzul încorporării este acum de 15 ani de închisoare.

Putin a semnat sâmbătă şi o lege care va facilita solicitarea cetăţeniei pentru străinii care servesc în armata rusă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO